Fabia 1,4 lambda problem

Dieses Thema im Forum "Skoda Fabia I Forum" wurde erstellt von kikitron, 13.11.2006.

  1. #1 kikitron, 13.11.2006
    kikitron

    kikitron Guest

    Hy!

    I have Skoda Fabia 1,4 MPi, ATZ, 50kW, year 2000 and i have problems with my lambdasonde.

    The VAG test is:

    VAG-COM Version: Release 311.2-N

    Control Module Part Number: 047 906 033 A
    Component and/or Version: 1,4l SIMOS3PA 00HSSJ48
    Software Coding: 00021
    Work Shop Code: WSC 13765
    Additional Info: TMBNB46Y9Y3055240 SKZ7Z0Y0517288
    2 Faults Found:
    17526 - Oxygen (Lambda) Sensor Heating: B1 S2: Open Circuit
    P1118 - 35-00 - -
    16524 - Oxygen (Lambda) Sensor B1 S2: No Activity
    P0140 - 35-10 - - - Intermittent


    Is possible to get some universal lambdasonda??
    Or i have to buy only original??

    If it is possible, is the Bosch lambdasonda ok and witch one? (model,number)

    The sonda has 4 wire.

    Sorry on my bad english.


    Best regard,
    Kristijan
     
  2. AdMan

    Schau mal hier: (hier klicken). Dort wird jeder fündig!

    Registrieren bzw. einloggen, um diese und auch andere Anzeigen zu deaktivieren
  3. #2 grieche4ever, 13.11.2006
    grieche4ever

    grieche4ever Guest

    Hello

    nice to have somebody with the same problems! :beifall:

    I have got the same engine and about 90.000km on it.

    I already opened a thread with this kind of problem!
    folgender Fehler im Speicher beim MPI

    You need a new Lambda Sonde! A new one costs about 180.- Euro! BUT I found on ebay the right one for about 50.- Euro from Bosch!

    I will send you the link. I will buy one of them and hope that it will work but I am for sure it will...
     
  4. #3 kikitron, 13.11.2006
    kikitron

    kikitron Guest

    Hy!

    Thank you @grieche4ever for answer.
    I didnt find your thread because i dont understand your language...

    Yes we have the same problem :rolleyes:

    I have about 91.000 km.

    Do you have some number or. serial of Bosch lambda?

    50.-Eur is good price :headbang:

    Please send me the link.

    Tnx
     
  5. #4 grieche4ever, 13.11.2006
    grieche4ever

    grieche4ever Guest

    you got a PN (private message)

    Did you notice some differences as the Lambda is broken? I didn't.

    Did you have some other problems with this engine until now?

    Do you have the following symptom? As the engine is cold the first minute the engine sometimes doesn't accept the gas.

    greetings
     
  6. #5 kikitron, 13.11.2006
    kikitron

    kikitron Guest

    Thank you for PN. I think that is the right one. Please notice me when you replace it with the new one.

    "Did you notice some differences as the Lambda is broken? I didn't. "

    Yes a notice.
    1. The fuel consumption is higher
    2. When the engin is hot he starts hardly. When is cold the engine starts OK.
    3. When the engine is cold the first minute the engine doesn't accept the gas.
    4. When the engine is hot the acceleration is not so good. When the engine is cold, the acceleration is OK.
    5. RPM is not good. Sometime is 800rpm and suddenly drops on 600rpm.

    I can send you the video file and you can see what i mean.

    I hope that for this problems is guilty lambda sonda.
    And Vag-com result is allways the same. When i erase the error it comes out again in 5minutes.


    "Did you have some other problems with this engine until now?"

    NO.
    I this years i replace only sensor for servo steering wheel.
     
  7. #6 kikitron, 13.11.2006
    kikitron

    kikitron Guest

  8. #7 grieche4ever, 13.11.2006
    grieche4ever

    grieche4ever Guest

    intresting

    this RPM drop I actually don't have, I tried today, but maybe the engine was not hot enough.
    I didn't notice any fuel over consumtion, but I was not driving outside of town the last days.
    As I sayed I didn't notice any difference with or without the lambda..
     
  9. #8 kikitron, 13.11.2006
    kikitron

    kikitron Guest

    Is the Oxygen (Lambda) Sensor Heating: B1 S2 behind catalyst (06A 906 262AJ) or is the diagnostic lambda (047 906 262) ?

    B1 - bank 1
    S2 - sensor 2
     
  10. #9 grieche4ever, 13.11.2006
    grieche4ever

    grieche4ever Guest

    behind the catalyst
     
  11. #10 kikitron, 14.11.2006
    kikitron

    kikitron Guest

    Today i start the car and the RPM was 850 and suddenly droped on >400rpm and engine went of.
    I start it again and the same...3 times. ?(
    Fourth time was ok .

    And on the dashboard the temperature of engine is not working animore ?(

    I think thats not good.
     
  12. #11 grieche4ever, 14.11.2006
    grieche4ever

    grieche4ever Guest

    Did you already check if your wiring harness is open in the engine room (the one under the air filter)?
    I didn't until last week! And it was wet!
    check that as soon as possible!
     
  13. #12 koeni16v, 14.11.2006
    koeni16v

    koeni16v

    Dabei seit:
    16.06.2006
    Beiträge:
    2
    Zustimmungen:
    0
    I have some problems, too.
    But only by petrol from shell!!!
     
  14. #13 kikitron, 14.11.2006
  15. #14 grieche4ever, 14.11.2006
    grieche4ever

    grieche4ever Guest

    Hello

    the serial number is graved on the lambda, you have to unsrew it with a 22 screw driver or brake you neck by looking close enough ;-)
    Before removing the lambda you have to unplug it because otherwise the cable will turn like a snake :zwinker:
    Under this black box you will find the connector (plug)

    I have got the same lambda, don't worry

    another good hint: wait until the exhaust is cold, otherwise tscchchchchhc.... burned fingers...
     
  16. #15 kikitron, 15.11.2006
    kikitron

    kikitron Guest

    Hy @grieche4ever!

    Thank you for this answers and hints.

    Yesterday i run a test with vag-com. And this were results:

    ----------------------------------------------------------------------------------
    5 Faults Found:
    17526 - Oxygen (Lambda) Sensor Heating: B1 S2: Open Circuit
    P1118 - 35-00 - -
    16524 - Oxygen (Lambda) Sensor B1 S2: No Activity
    P0140 - 35-00 - -
    16500 - Engine Coolant Temp. Sensor (G62): Implausible Signal
    P0116 - 35-10 - - - Intermittent
    17978 - Engine Start Blocked by Immobilizer
    P1570 - 35-10 - - - Intermittent
    16825 - EVAP Emission Control Sys: Incorrect Flow
    P0441 - 35-10 - - - Intermittent
    Readiness: 0010 0001

    ----------------------------------------------------------------------------------

    The temeprature on the LCD was not good and the temperature of engine didt show ok.
    Than i erase the errors and today everything is ok ;-)

    I test with vag-com again and:
    ----------------------------------------------------------------------------------
    1 Fault Found:
    17526 - Oxygen (Lambda) Sensor Heating: B1 S2: Open Circuit
    P1118 - 35-00 - -
    Readiness: 0110 0101
    ----------------------------------------------------------------------------------

    I think that the temperature sensor for engine will die or ...
     
  17. #16 grieche4ever, 15.11.2006
    grieche4ever

    grieche4ever Guest

    17978 - Engine Start Blocked by Immobilizer
    P1570 - 35-10 - - - Intermittent
    - nothing unusual, can happen, doesn't matter

    16500 - Engine Coolant Temp. Sensor (G62): Implausible Signal
    P0116 - 35-10 - - - Intermittent
    -now this could be interesting..
    What do you mean by the temperature on LCD? you mean the outside temperture?
    what does the engine temperture gauge show? is it flowting and not staying in the middle or it doesn't show anything? if the first is the case then your thermostat is defect, as mine was. If it doesn't show anything then it could be the sensor. (I have got one left)
    Just to know that the engine temperature gauge on the instruments shows the water cooling temperature and not the engine temp!!
     
  18. #17 kikitron, 15.11.2006
    kikitron

    kikitron Guest

    Temperature on LCD i mean the outside temperature.
    Outside was 13°C and the LCD was showing 25,5°C.
    And the temerature gauge was allways in the middle.He didnt flowting.

    But 2 days ago the gauge didnt show anything,a drived over 200km and he didnt move.

    Today works everything OK.

    What do you think, should i replace the temerature sensor with the new one??
    Ma sensor is:
    06A 919 501
    EH2 12V - 140max
    44-02
     
  19. #18 grieche4ever, 15.11.2006
    grieche4ever

    grieche4ever Guest

    Did you already check the cable bound in the engine room which I already mentioned?
     
  20. AdMan

    Schau dir mal den passenden Ratgeber an. Dort findet man Infos und Antworten.

    Registrieren bzw. einloggen, um diese und auch andere Anzeigen zu deaktivieren
  21. #19 kikitron, 15.11.2006
    kikitron

    kikitron Guest

    Yes i did and it looks fine.I cleaned the connector and sensor.

    Can i measure it somehow (the cable)?
    I have multimeter...
     
  22. #20 grieche4ever, 15.11.2006
    grieche4ever

    grieche4ever Guest

    what did you check? the lambda connector? I am talking about the cable bound under the air filter!

    I measured the lambda with my mulitmeter but it didn't show anything
     
Thema: Fabia 1,4 lambda problem
Besucher kamen mit folgenden Suchen
  1. fehler 16524

    ,
  2. p0140 skoda fabia

    ,
  3. fabia lambda sonda b1 s2

    ,
  4. 17526 skoda,
  5. code p0140 skoda fabia,
  6. kod 240 lambda sonda skoda fabia,
  7. skoda fabia lambda sensor problem,
  8. EA211 1.4MPI ,
  9. chyba na vag 17526 skoda fabia 1.4mpi,
  10. p0140 hibakód fabia,
  11. skoda fabia 1.4 problems,
  12. skoda fabia petrol error code are come P0140 ,
  13. fabia 1.4mpi poor acceleration,
  14. lamba sonda fabia 1 4 mpi,
  15. chybovy kód p0441 fabia,
  16. chybovy kód po140 škoda fabia ,
  17. kód po140 fabia,
  18. where is bank 1 oxygen sensor located on skoda fabia,
  19. lambda sonda za skodu fabia,
  20. skoda fabia lambda sensor problems,
  21. symptoms of bad oxygen sensor on skoda fabia 1.4,
  22. where is bank1 sensor1 on fabia 1.4 16v,
  23. sonda lambda fabia
Die Seite wird geladen...

Fabia 1,4 lambda problem - Ähnliche Themen

  1. Red and Grey Dekorfolien Fabia III

    Red and Grey Dekorfolien Fabia III: Hallo, wer von Euch hat die Red and Grey Folien auf seinem Fabia III und kann mir mal folgende Maße der Streifen auf dem Dach ausmessen? -...
  2. skoda fabia 2 türverkleidun

    skoda fabia 2 türverkleidun: Hallo ich hatte mal eine frage ich habe einnen skoda fabia 2 baujahr 2011 und ich wollte neue lautsprecher einbauen hinnten links aber ich weis...
  3. Monte Carlo Reloaded. Meine (verbesserte) Version des Fabia² ;-)

    Monte Carlo Reloaded. Meine (verbesserte) Version des Fabia² ;-): Servus Skoda Freunde, nachdem ich mir schon zahlreiche Artikel im Forum durchgelesen habe möchte ich gerne mich und mein Auto vorstellen ^^ Kurz...
  4. KOMPLET LED SCHEINWERFER FABIA III

    KOMPLET LED SCHEINWERFER FABIA III: es gibt schon KOMPLET LED SCHEINWERFER für FABIA3 6V1941015B + 6V1941016B Für 490 EUR (ausm CZ) was meint Ihr!??
  5. Škoda FABIA Combi Style TSI fragen

    Škoda FABIA Combi Style TSI fragen: Hallo leute ich habe mal eine frage an euch, ich habe gesehen das der eigentlich nur 1197 hubraum hat mit 110 ps. sind sie 1,2 liter hubraum...